Eerste zending medische hulpmiddelen in Suriname aangekomen

//Eerste zending medische hulpmiddelen in Suriname aangekomen

Eerste zending medische hulpmiddelen in Suriname aangekomen

In een eerder gepubliceerd nieuwsbericht in de maand december 2012 hebben wij aangekondigd dat Stichting Nooit Alleen door uw geweldige steun in de vorm van donaties en giften de eerste container heeft verscheept naar Suriname.

Wij willen u niet onthouden hoe dit zich verder heeft ontwikkeld.

Onze voorzitter Mw. Claudia Castelen is speciaal naar Suriname afgereisd, om ervoor te zorgen dat alle gedoneerde materialen op de juiste plek terecht komen. Hoe zij dit ervaren heeft leest u verder in onderstaande citaat:“ Het was een geweldige ervaring om namens de Stichting Nooit Alleen naar Suriname af te reizen om alles in goede banen te leiden. Ik heb veel mensen leren kennen. Politici die hun steun hebben toegezegd aan onze Stichting in welke vorm dan ook.

Maar het allerbelangrijkste was het contact met onze doelgroep. Kankerpatiënten die onze hulp ontzettend hard nodig hebben, en die ons aangeboden steun enorm waarderen.

Ik ben iedereen in Nederland en Suriname ontzettend dankbaar voor de ondersteuning.

Ook wil ik een speciaal woord van dank aan het bestuur van de Stichting Marron-vrouwennetwerk in Suriname richten; in het bijzonder mevr. S. Bron. en dhr. C. Waterberg voor de ondersteuning en goede samenwerking in Suriname tijdens deze missie.

mevr. Margo, vrijwilliger, voorzitter Mw. C. Castelen en Richano

mevr. Margo, vrijwilliger, voorzitter Mw. C. Castelen en Richano

Ik waardeer het enorm dat ik deze ervaring heb opgedaan en zal me blijven inzetten in de strijd tegen kanker in Suriname”

Het volledig verslag kunt u nalezen hier nalezen.

Natuurlijk  hebben wij om u een indruk te geven hoe de overhandiging van bepaalde hulpmiddelen is verlopen enkele bijzondere momenten op foto vastgelegd.  Zie  onderstaande :

Richano

Richano is 13 jaar en kan vanaf zijn zevende niet lopen. Richano heeft een rolstoel en toiletstoel gedoneerd gekregen. Gelijk nadat hij de rolstoel in ontvangst heeft mogen nemen is hij er zelf mee naar buiten gereden. Voorheen was het voor hem onmogelijk om zelfstandig naar buiten te gaan. Door deze donatie is hij weer in staat om zich zelfstandig te verplaatsen, waardoor het leven aangenamer en gemakkelijker is voor Richano en zijn familie.

 

Mw. Narain  met haar zoon Rudi

Mw. Narain met haar zoon Rudi

Mevrouw Narain

Mevrouw Narain is een lepra patiënt. Zij verblijft zelfstandig met haar zoon Rudi in een woning die door de Esther Stichting op Lelydorp speciaal voor deze doelgroep is gebouwd. Aan deze mevrouw is er een rollator gedoneerd. Hierdoor kan zij gemakkelijker  bewegen in en rondom haar woning. Mevrouw Narain kan donaties om een nieuwe voetprothese te kopen heel goed gebruiken!

Stoma materialen

Door de grote partij stoma materialen die SNA gedoneerd heeft gekregen is SNA nu ook in de mogelijkheid om stoma patiënten in Suriname een helpende hand te bieden. Sociaal zwakkeren met een stoma kunnen dankzij jullie steun door de specialist doorverwezen worden naar onze vrijwilligers in Suriname. Deze vrijwilligers zorgen ervoor dat de patiënt in aanmerking komt voor 30 stuks stomazakken. Uiteraard zolang de voorraad strekt.

Namens het bestuur willen wij alle sponsoren, donateurs, vrijwilligers in Nederland en Suriname die op welke wijze dan ook hun medewerking en bijdrage hebben geleverd aan dit mooi succes hartelijk dank zeggen.

 

Stichting Nooit Alleen laat zien dat er met weinig middelen grote stappen gezet kunnen worden!

Helpt u ons ook mee in de strijd tegen kanker in Suriname?

Steun dan nu onze missie!

Door middel van:

-Het doneren van medische hulpmiddelen

Wordt vriend van Stichting Nooit Alleen vanaf € 5,00 per maand

Sponsor Stichting Nooit Alleen

U kunt ook een eenmalige bedrag over maken op bankrekening nr.: NL80RABO0151224137

t.n.v. Stichting Nooit Alleen.

 

Alvast bedankt!

Stichting Nooit Alleen, samen staan we sterk!

By | 2018-01-05T10:57:07+00:00 januari 24th, 2013|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Eerste zending medische hulpmiddelen in Suriname aangekomen

About the Author:

Translate »